Store udplantningsdag

Den 15. maj blev alle de resterende prøver i årets ærteforsøg plantet ud. Særligt planterne i de ret små spirepotter lavet af nedbrydeligt materiale trængte til at få luft under slyngtrådene. Rødderne var i flere tilfælde groet igennem bunden. Her følger billeder af prøverne og deres placering ved havens forskellige ærthegn.

De syv prøver af Fairbeards Nonpareil blev udplantet bagerts i et nyt kartioffelbed. For at de små planter kunne nå op til sollyset bage de større kartoffelplanter var det nødvendigt at bygge et højbed i højbedet.
De syv prøver af ‘Fairbeard´s Nonpareil’ skulle udplantes bagerst i et nyt kartoffelbed. For at de små planter kunne nå op til sollyset bag de større kartoffelplanter var det nødvendigt at bygge et højbed i højbedet. 
De syv Fairbeardsprøver udplantet
De syv ‘Fairbeards’-prøver udplantet.
Bagerst de to prøver af ‘Champion of England’. De tre første planter fra højre i bagerste række er tre ‘Fairbeards’-planter, som der ikke var plads til hos kartoflerne. For at de kunne få nogenlunde samme forhold i forhold til dagslys blev de plantet her. De skulle ikke gå til spilde. Forrest ses de to prøver af ‘William Hurst’.
De fire udplantede prøver af Wonder of Amerika ses her.
De fire udplantede prøver af ‘Wonder of America’ ses her.
Witham Wonder udplantet. Fire prøver ialt.
‘Witham Wonder’ udplantet. Fire prøver ialt.
Op af ærtehegnet fastgjort på østgavlen af vores hus blev der plantet fem prøver af Non plus ultra/Stensærter. De resterende to blev udplantet på hegnet, som ses nedenfor.
Op af ærtehegnet fastgjort på østgavlen af vores hus blev der plantet fem prøver af ‘Non plus ultra’/’Stensærter’. De resterende to blev udplantet på hegnet, som ses nedenfor.
De to resterende prøver af Non plus ultra/Stensærter udplantet så deres dyrkningsvilkår kommer til at svare nogenlunde til de 5 andre prøvers. Den ret mærkværdige prøve af Non plus ultra Fra Vreken´s i Holland blev plantet i forlængelse af Champion of England.
De to resterende prøver af ‘Non plus ultra’/’Stensærter’ udplantet så deres dyrkningsvilkår kommer til at svare nogenlunde til de fem andre prøvers. Den ret mærkværdige prøve af ‘Non plus ultra’ fra Vreken´s i Holland blev plantet i forlængelse af ‘Champion of England’.