Foredrag etc.

Hvis du gerne vil have et foredrag om de gamle sorter og deres fantastiske historie, ønsker at hyre en gæstelærer eller gerne vil have hjælp til at genskabe en historisk have på sortsniveau, er du velkommen til at skrive til mig på:

svendnielsen9955@gmail.com

Du kan også benytte kontakformularen ved at gå til Kontakt.

Eventuelle honorarer for foredrag etc. går til arbejdet med at opdatere denne side med beskrivelser og historier. De vil også komme til at bidrage til det videre arbejde med de gamle sorter af køkkenurter i form af indsamlingsrejser, frøbestillinger etc., for Det stopper ikke her.

En tilhører udtaler.

Helle Ravn fra Medicinhaverne i Tranekær udtaler:

27. februar 2019 holdt Svend Erik Nielsen foredrag i Medicinhaverne i Tranekær med titlen: DE GAMLE KØKKENURTESORTER FØR 1950.
Knap 40 hørte en passioneret foredragsholder fortælle om sin forskning i de gamle grøntsagssorter fra før 1950.
Svend Erik Nielsen har lavet en enestående kildegennemgang, hvor han har gennempløjet alle mulige skriftlige kilder på biblioteker, i frødatabaser og frøkataloger,
ja sågar i annoncer, på jagt efter beskrivelser af de gamle grønsagssorter. Det er der kommet et imponerende værk: ‘De gamle sorter af vore køkkenurter’ ud af.
Her fortæller, Svend Erik Nielsen, der til daglig er organist i Silkeborg, om køkkenurternes historie fra tiden før 1950,
hvor multinationale firmaers opkøb af skandinaviske frøfirmaer havde den triste bivirkning, at mange gamle sorter endte med at forsvinde.