
I Nordens Ark for køkkenurtesorter finder vi disse sorter af radise – et (H) bag sorten betyder, at den stadig er i handelen og kan skaffes et af de steder, der er nævnt på side 136 i kapitlet her:
- ‘Gefion’/’Gaudry’ (H) – beskrivelse på vej
- ‘Rubin’ – beskrivelse på vej
- ‘Rund rosenrød hvidspidset’ (H) – beskrivelse på vej
- ‘Københavns Torv’ (H), som du kan læse om og finde en beskivelse af i kapitlet Ender på Torve
- ‘Amager’, som du kan læse om og finde en beskrivelse af i kapitlet Amager
- ‘Oval rosenrød/skarlagensrød hvidspidset’ – beskrivelse på vej
- ‘Istap’ (H) – beskrivelse på vej
- ‘Non plus ultra’/’Saxa’ (H), som du kan læse om og finde en beskrivelse af i kapitlet ‘Non plus ultra’
- ‘Woods’ (H) – beskrivelse på vej
- ‘Halvlang hvidspidset’ (H) – beskrivelse på vej
- ‘Tidlig Fransk’ – beskrivelse på vej
- ‘Scarlet Gem’ – beskrivelse på vej
- ‘Triumph’ – beskrivelse på vej
Dyrkning og frøavl af radiser før 1950.
Hvis du vil vide noget om dyrkning og frøavl af radiser før 1950, kan du finde det i Nordisk Illustreret Havebrugsleksikon, der er en af de vigtigste kilder i de nordiske køkkenurters sortshistorie. På hjemmesiden runeberg.org ligger hele 3. udgave fra 1920-21 (årstallene for den indbundne udgave) digitaliseret. Dyrkning og frøavl af radiser er omtalt her.
Hvis du gerne vil læse om radiser i 1. og 2. udgave af dette fremragende havebrugsleksikon, er de blevet digitaliseret gennem projektet her, og de kan findes på Det kongelige Bibliotek i København ved at klikke og søge her.