Savoykål

 

Billedet er fra Vilmorin-Andrieux & Cie, 1904. Les plantes potagères. Description et culture des principaux légumes des climats tempérés. ed. 3. Paris, Vilmorin-Andrieux.
Billedet er fra Vilmorin-Andrieux & Cie, 1904. Les plantes potagères. Description et culture des principaux légumes des climats tempérés. ed. 3. Paris, Vilmorin-Andrieux – Wikimedia Commons.

I Nordens Ark for køkkenurtesorter finder vi disse sorter af savoykål – et (H) bag sorten betyder, at den stadig er i handelen og kan skaffes et af de steder, der er nævnt på side 136 i kapitlet her:

  1. ‘Ulmer’ – beskrivelse på vej
  2. ‘Vertus’ (H) – beskrivelse på vej
  3. ‘Eisenkopf’ (H)– beskrivelse på vej
  4. ‘Best of all’ (H) – beskrivelse på vej

Dyrkning og frøavl af savoykål før 1950.

Hvis du vil vide noget om dyrkning og frøavl af savoykål før 1950, kan du finde det i Nordisk Illustreret Havebrugsleksikon, der er en af de vigtigste kilder i de nordiske køkkenurters sortshistorie. På hjemmesiden runeberg.org ligger hele 3. udgave fra 1920-21 (årstallene for den indbundne udgave) digitaliseret. Dyrkning og frøavl af savoykål er omtalt i leksikonets artikel om hovedkål her.

Hvis du gerne vil læse om savoykål i 1. og 2. udgave af dette fremragende havebrugsleksikon, er de blevet digitaliseret gennem projektet her, og de kan findes på Det kongelige Bibliotek i København ved at klikke og søge her.